Τι είναι η esim και γιατί συμφέρει στο σήμερα

Estimated read time 1 min read

Η eSIM είναι μια ενσωματωμένη κάρτα SIM που είναι προγραμματισμένη από τον φορέα κινητής τηλεφωνίας για να αποθηκεύει πληροφορίες λογαριασμού. Δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί σε υποδοχή κάρτας SIM, αλλά είναι ενσωματωμένη στο ίδιο το τηλέφωνο.

Η eSIM είναι μια συμφέρουσα επιλογή για τους καταναλωτές για διάφορους λόγους:

 • Είναι πιο βολική: Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια ή την καταστροφή μιας φυσικής κάρτας SIM.
 • Είναι πιο εύκολη στη χρήση: Η eSIM μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ψηφιακά, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε κάρτα SIM.
 • Είναι πιο προσιτή: Η eSIM είναι συχνά διαθέσιμη με χαμηλότερο κόστος από μια φυσική κάρτα SIM.

Σήμερα, η eSIM είναι μια καλή επιλογή για τους καταναλωτές που θέλουν μια πιο βολική και προσιτή λύση για την κινητή τηλεφωνία.

Εδώ είναι μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς η eSIM μπορεί να είναι συμφέρουσα στο σήμερα:

 • Για τους ταξιδιώτες: Η eSIM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενεργοποιήσετε μια τοπική σύνδεση δεδομένων όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα σε χρεώσεις roaming.
 • Για τους χρήστες πολλαπλών φορέων: Η eSIM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξετε δύο ή περισσότερες συνδέσεις από διαφορετικούς φορείς κινητής τηλεφωνίας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τους χρήστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικές δίκτυα ανάλογα με την τοποθεσία ή την ανάγκη.
 • Για τους χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν νέα δίκτυα: Η eSIM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάσετε ένα νέο δίκτυο χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε κάρτα SIM. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τους χρήστες που θέλουν να δουν αν ένα διαφορετικό δίκτυο προσφέρει καλύτερη απόδοση ή καλύτερες τιμές.
Διαβάστε:  Ποια είναι η ιδανική επιλογή για iPhone

Για να χρησιμοποιήσετε μια eSIM, θα πρέπει να πληρούνται τα παρακάτω κριτήρια:

 • Το smartphone σας πρέπει να υποστηρίζει eSIM. Η πλειονότητα των νέων smartphones υποστηρίζει eSIM, αλλά είναι σημαντικό να ελέγξετε τις προδιαγραφές του τηλεφώνου σας πριν αγοράσετε. Τα νέα κινητά όπως τα iPhone 13, 14 κτλ το υποστηρίζουν.
 • Ο φορέας κινητής τηλεφωνίας σας πρέπει να υποστηρίζει eSIM. Όλο και περισσότεροι φορείς κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν eSIM, αλλά είναι σημαντικό να ελέγξετε με τον φορέα σας πριν αγοράσετε ένα smartphone με eSIM.
 • Θα χρειαστείτε μια κάρτα SIM από τον φορέα κινητής τηλεφωνίας σας. Η κάρτα SIM θα περιέχει τις πληροφορίες λογαριασμού σας και θα χρησιμοποιηθεί για να ενεργοποιήσετε την eSIM στο smartphone σας.

Μόλις πληρούνται αυτά τα κριτήρια, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε την eSIM στο smartphone σας:

 1. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο ή την εφαρμογή του φορέα κινητής τηλεφωνίας σας.
 2. Επιλέξτε την επιλογή “Ενεργοποίηση eSIM”.
 3. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εισαγάγετε τις πληροφορίες λογαριασμού σας.
 4. Αποθηκεύστε τις πληροφορίες λογαριασμού σας.
 5. Το smartphone σας θα ενεργοποιήσει αυτόματα την eSIM.

Μόλις ενεργοποιηθεί η eSIM, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να κάνετε κλήσεις, να στείλετε SMS και να χρησιμοποιήσετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Εδώ είναι μερικά επιπλέον πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση eSIM:

 • Μπορείτε να έχετε μόνο μια ενεργή eSIM ανά smartphone. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δύο ή περισσότερες συνδέσεις, θα χρειαστείτε ένα smartphone με δύο ή περισσότερες υποδοχές eSIM.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια eSIM για να ενεργοποιήσετε μια υπηρεσία από έναν φορέα κινητής τηλεφωνίας που δεν υποστηρίζει παραδοσιακές κάρτες SIM.
 • Η eSIM είναι μια νέα τεχνολογία που εξελίσσεται συνεχώς. Καθώς η eSIM γίνεται πιο διαδεδομένη, είναι πιθανό να δούμε ακόμα περισσότερες επιλογές και πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές.
Διαβάστε:  Πώς να ασφαλίσετε το Apple ID σας χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Η eSIM είναι μια νέα τεχνολογία που εξελίσσεται συνεχώς. Καθώς η eSIM γίνεται πιο διαδεδομένη, είναι πιθανό να δούμε ακόμα περισσότερες επιλογές και πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours