Πώς να χρησιμοποιήσεις το iPhone ως μικρόφωνο στο Mac

Estimated read time 1 min read

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι ένα αξιόπιστο μικρόφωνο όταν χρησιμοποιούμε βιντεοκλήσεις, καταγράφουμε φωνητικά μηνύματα ή δημιουργούμε υψηλής ποιότητας ηχητικό περιεχόμενο.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η δυνατότητα χρήσης του iPhone ως μικρόφωνου στον υπολογιστή Mac μας μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη σε διάφορες περιπτώσεις. Εάν είστε επαγγελματίας που συμμετέχει σε συχνές τηλεδιασκέψεις και πρέπει να παράσχετε κρυστάλλινο ήχο για αποτελεσματική παρουσίαση περιεχομένου, αυτή η επιλογή μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και πόρους. Δεν απαιτείται πλέον η αγορά ενός ξεχωριστού εξωτερικού μικροφώνου, καθώς το iPhone σας μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας ήχο.

Επιπλέον, αν είστε μουσικός ή παραγωγός και χρειάζεστε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να καταγράψετε μουσικά όργανα ή φωνητικά, το iPhone σας μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο. Μπορείτε απλά να συνδέσετε το iPhone σας στον υπολογιστή σας, να εκκινήσετε το αγαπημένο σας λογισμικό εγγραφής ήχου και να ξεκινήσετε την εγγραφή χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει τη χρήση του παλαιού iPhone σας ως εξαιρετικού μικροφώνου, προσφέροντας καθαρό και υψηλής ποιότητας ήχο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τα βήματα για να το επιτύχετε αυτό.

Βήμα 1: Προετοιμασία του iPhone Καταρχάς, επιβεβαιώστε ότι το iPhone σας βρίσκεται στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο με τον Mac υπολογιστή σας. Αυτό είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της σύνδεσης.

Βήμα 2: Ρύθμιση του iPhone ως μικρόφωνο

 1. Πηγαίνετε στις “Ρυθμίσεις” του iPhone σας.
 2. Επιλέξτε “Συσκευές και ήχος”.
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή “Συνδέσεις iPhone” ή αντίστοιχη επιλογή ανάλογα με την έκδοση του iOS που χρησιμοποιείτε.

Βήμα 3: Σύνδεση με τον υπολογιστή Mac

 1. Στο Mac σας, πηγαίνετε στο “Μενού Apple” στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε “Προτιμήσεις Συστήματος”.
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή “Ήχος”.
 3. Στην καρτέλα “Είσοδος”, επιλέξτε το iPhone σας από τη λίστα των διαθέσιμων πηγών μικροφώνου.
Διαβάστε:  Διαφήμιση στο Tik Tok - Πως να διακριθείς

Βήμα 4: Ρύθμιση της πηγής ήχου στο Mac Για να διασφαλίσετε ότι το iPhone σας θα χρησιμοποιείται ως η κύρια πηγή ήχου στον υπολογιστή Mac σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Ήχου” στη γραμμή εργαλείων του Mac σας ή πηγαίνετε στο “Προτιμήσεις Συστήματος” > “Ήχος”.
 2. Στην καρτέλα “Είσοδος”, επιλέξτε το iPhone σας ως την πηγή εισόδου ήχου.
 3. Ρυθμίστε την ένταση του ήχου σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Τώρα, ο υπολογιστής Mac σας θα δέχεται ήχο από το iPhone σας ως την κύρια πηγή εισόδου.

Βήμα 5: Εκτίμηση της ποιότητας του ήχου Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το iPhone ως μικρόφωνο για σημαντικές εφαρμογές, όπως τις τηλεδιασκέψεις, είναι κρίσιμο να αξιολογήσετε την ποιότητα του ήχου. Δοκιμάστε να καταγράψετε φωνητικά, να πραγματοποιήσετε δοκιμαστικές τηλεδιασκέψεις ή να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές εγγραφής ήχου για να εκτιμήσετε την ποιότητα του ήχου.

Βήμα 6: Ρύθμιση του iPhone 12 pro max

Για να διασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου από το iPhone 11 σας, μπορείτε να εξετάσετε τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

 • Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή Ήχος στο iPhone σας έχει ρυθμιστεί στην υψηλότερη ποιότητα εγγραφής.
 • Απενεργοποιήστε τη λειτουργία “Ανίχνευση Θορύβου” στο iPhone σας, εάν είναι ενεργοποιημένη, για να μειώσετε τον περιβαλλοντικό θόρυβο.
 • Ελέγξτε τη θέση και την κατεύθυνση του iPhone σας. Η βέλτιστη ποιότητα ήχου επιτυγχάνεται όταν το iPhone είναι σταθερό και στραμμένο προς την κατεύθυνση του ήχου που θέλετε να καταγράψετε.

Η αξιοποίηση του iPhone 13 ως μικροφώνου για τον υπολογιστή Mac σας μπορεί να αποτελέσει έναν οικονομικό τρόπο για να εξοικονομήσετε χρήματα, καθώς δεν απαιτεί την αγορά εξωτερικού μικροφώνου. Επιπλέον, πολλοί έχουν ήδη έναν αξιοπρεπή μικρόφωνο μέσω της συσκευής τους, και αυτή η λύση εκμεταλλεύεται αυτό το πλεονέκτημα. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε επιπλέον λογισμικό ή εφαρμογές. Οι ενσωματωμένες δυνατότητες του macOS και του iOS καθιστούν τη διαδικασία απλή και εύκολη για όλους τους χρήστες.

Διαβάστε:  Πώς να ασφαλίσετε το Apple ID σας χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Τώρα το iPhone σας λειτουργεί ως μικρόφωνο για τον υπολογιστή Mac σας. Αυτή τη λειτουργία μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε διάφορες εφαρμογές, όπως το Zoom, το Skype, το GarageBand και άλλες, που απαιτούν εξωτερικό μικρόφωνο. Μην παραλείψετε να ρυθμίσετε την επίπεδη εισόδου ήχου στο Mac σας, ανάλογα με τις ανάγκες σας, προκειμένου να διασφαλίσετε την υψηλή ποιότητα ήχου.

Αυτή η διαδικασία αποτελεί μια απλή λύση για να βελτιώσετε την ηχητική εμπειρία σας στον υπολογιστή Mac σας, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε καλή ποιότητα ήχου χωρίς την ανάγκη αγοράς εξωτερικού μικροφώνου.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours