Κέρκυρα Παξοί και Σπηλιές – Τι θα συναντήσετε – οδηγός

Estimated read time 1 min read

Η Κέρκυρα, οι Παξοί και οι Σπηλιές είναι ένα πανέμορφο σύμπλεγμα νησιών που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος. Προσφέρουν μια ποικιλία από αξιοθέατα και δραστηριότητες για να απολαύσετε, από γραφικά χωριά και παραλίες μέχρι ιστορικά αξιοθέατα και φυσικά θαύματα.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο νησί του συμπλέγματος. Είναι γνωστή για τα γραφικά χωριά της, όπως η Παλαιοκαστρίτσα και το Γαστούρι, τις υπέροχες παραλίες της, όπως η Γαλάζια Ακτή και ο Άγιο Γόρδιο, και τα ιστορικά της αξιοθέατα, όπως το Κάστρο της Κέρκυρας και το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Φυσικής Ιστορίας.

Παξοί

Οι Παξοί είναι ένα μικρότερο νησί με γραφικές πόλεις και χωριά, όπως το Γάιος και το Λάκκα. Είναι επίσης γνωστά για τις όμορφες παραλίες τους, όπως η Λάκκα και η Αγιά Μαρίνα.

Σπηλιές

Οι Σπηλιές είναι ένα μικρό νησί με ένα μοναδικό τοπίο. Είναι γνωστό για τις εντυπωσιακές του σπηλιές, όπως η Γαλάζια Σπηλιά και η Σπηλιά του Ποσειδώνα.

Τι να κάνετε

Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στην Κέρκυρα, τους Παξούς και τις Σπηλιές:

  • Επισκεφθείτε τα γραφικά χωριά και τις πόλεις. Η Κέρκυρα, οι Παξοί και οι Σπηλιές είναι γεμάτες με γραφικά χωριά και πόλεις που αξίζει να εξερευνήσετε.
  • Απολαύστε τις παραλίες. Το σύμπλεγμα νησιών διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας.
  • Μάθετε για την ιστορία και τον πολιτισμό. Η Κέρκυρα έχει πλούσια ιστορία και πολιτισμό που μπορείτε να εξερευνήσετε.
  • Φροντίστε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα. Η τοπική κουζίνα είναι γνωστή για τα φρέσκα θαλασσινά, τα ζυμαρικά και τα γλυκά.

Πώς να πάτε

Διαβάστε:  Ποια είναι τα πιο όμορφα μέρη στη Κέρκυρα

Η Κέρκυρα, οι Παξοί και οι Σπηλιές είναι προσβάσιμες με αεροπλάνο, πλοίο και αυτοκίνητο.

  • Με αεροπλάνο: Υπάρχουν πτήσεις από την Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας».
  • Με πλοίο: Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια πλοίων από την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα προς την Κέρκυρα. Υπάρχουν επίσης δρομολόγια πλοίων από την Κέρκυρα προς τους Παξούς και τις Σπηλιές. Αναζητήστε Corfu to Paxos εταιρείες που παρέχουν μεταφορές και ζητήστε προσφορές.
  • Με αυτοκίνητο: Μπορείτε να φτάσετε στην Κέρκυρα με αυτοκίνητο μέσω της Εθνικής Οδού 5.

Πότε να πάτε

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κέρκυρα, τους Παξούς και τις Σπηλιές είναι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος. Ωστόσο, το σύμπλεγμα νησιών είναι όμορφο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours