Πως να βρείτε έναν έμπειρο δικηγόρο για Κληρονομικά

Estimated read time 1 min read

Γιατί να προσλάβετε έναν δικηγόρο για κληρονομικά; Η επικύρωση μιας περιουσίας είναι μια περίπλοκη και δύσκολη διαδικασία. Ως εκτελεστής, αναμένεται να αναλάβετε μια σειρά από ευθύνες και καθήκοντα που σχετίζονται με τη διαχείριση της περιουσίας και τη διανομή της. Χωρίς τη βοήθεια ενός κληρονόμου δικηγόρου, θα μπορούσατε να δεθείτε σε κόμπους και να μπερδευτείτε πολύ. Απλώς δεν αξίζει να ρισκάρεις να κάνεις λάθος. Εξάλλου, ακόμη και το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες. Ενώ το να είσαι εκτελεστής που κατονομάζεται στη διαθήκη συνεπάγεται μεγάλη πίεση και ευθύνη. Για να μην αναφέρουμε τη συναισθηματική δυσκολία της πρόσφατης απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Δεν θέλετε τα νομικά προβλήματα που σχετίζονται με αυτό εάν κάνετε λάθη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πρόσληψη ενός δικηγόρου για κληρονομικά μπορεί να μειώσει το άγχος και τον κίνδυνο λαθών. Με τη βοήθεια ενός επαγγελματία και έμπειρου δικηγόρου, θα μπορούσατε να διαπιστώσετε ότι η όλη διαδικασία πηγαίνει πολύ πιο γρήγορα ως αποτέλεσμα. Μάθετε περισσότερα για τους νομικούς πόρους μας, στον ιστότοπό μας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το κόστος της πρόσληψης ενός δικηγόρου δεν βαρύνει εσάς ως εκτελεστή. Αντίθετα, η περιουσία πληρώνει για οποιεσδήποτε υπηρεσίες ή έξοδα που σχετίζονται με την επικύρωση της περιουσίας.

Η σημασία της εμπειρίας στον δικηγόρο για κληρονομικά

Τέλος, δεν επικυρώνονται όλες οι διαθήκες. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει ένα περιουσιακό στοιχείο κοινής ιδιοκτησίας, όπως ένα σπίτι ή ένας τραπεζικός λογαριασμός, πιθανότατα (σχεδόν πάντα) αυτό το περιουσιακό στοιχείο θα περάσει στον επιζώντα ιδιοκτήτη. Εάν ένα άτομο χρωστάει χρήματα και τα μόνα περιουσιακά στοιχεία είναι αυτά με έναν επώνυμο δικαιούχο, το πιο πιθανό είναι ότι οι ακάλυπτοι πιστωτές δεν θα μπορέσουν να δεσμεύσουν αυτά τα έσοδα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους κορυφαίους λόγους για να προσλάβετε έναν δικηγόρο για κληρονομικά.

Διαβάστε:  Αθήνα και Μετακίνηση - Ένα πρόβλημα με πολλές λύσεις

Αποφύγετε κάθε σύγκρουση

Η επικύρωση μιας περιουσίας χωρίς τη βοήθεια ενός κληρονόμου δικηγόρου μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα σύγκρουσης εντός της οικογένειας. Είναι απολύτως λογικό τα άτομα που συνδέονται με τον αποθανόντα να θέλουν να συμπεριληφθούν στη διαδικασία δοκιμασίας. Ωστόσο, εάν κάποιος άλλος εκτός από τον εκτελεστή και τον κληρονόμο εμπλακεί στη διαδικασία της διαθήκης, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση και θυμό για πολλά άλλα μέλη της οικογένειας και τους κατονομαζόμενους κληρονόμους στη διαθήκη. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να εξαλείψετε τις πιθανότητες να προκύψει οποιαδήποτε σύγκρουση στην οικογένεια. Με τη βοήθεια δικηγόρου, θα υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια στη διαδικασία της δοκιμασίας. Αυτό μειώνει επίσης την πιθανότητα παρεξηγήσεων. Και τέλος, με την πρόσληψη ενός κληρονόμου δικηγόρου, εσείς ως εκτελεστής αποδεικνύετε σε όλους ότι χειρίζεστε σωστά τη διαδικασία σχεδιασμού της περιουσίας.

Επιταχύνετε την πρόσβαση

Ίσως εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι ο εκτελεστής της διαθήκης δεν έχει πρόσβαση στο κτήμα αμέσως. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο μετά τη δοκιμασία της περιουσίας. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει πολύ. Ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του κτήματος. Για παράδειγμα, εάν ο αποθανών είχε μόνο έναν τραπεζικό λογαριασμό και ένα ακίνητο, θα μπορούσε να είναι σχετικά γρήγορο. Ωστόσο, συχνά είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό. Ακόμη και το συντομότερο χρονικό διάστημα που μπορείτε να περάσετε από τη διαδικασία διαθήκης είναι περίπου τρεις μήνες. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεται πάνω από ένα έτος για να επικυρωθεί μια περιουσία. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι ο εκτελεστής δεν έχει πρόσβαση στο ακίνητο, αλλά και στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής, τις επενδύσεις και τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ωστόσο, με τη βοήθεια ενός κληρονόμου δικηγόρου, μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία.

Διαβάστε:  Δελφοί και Ιδιωτικές Μεταφορές πάνε Μαζί!

Με αυτόν τον τρόπο ο εκτελεστής μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην περιουσία πολύ πιο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι η διανομή των περιουσιακών στοιχείων ολοκληρώνεται πολύ νωρίτερα από ό, τι χωρίς καμία νομική συνδρομή. Ένας δικηγόρος για ακίνητα με γνώση και του Κληρονομικού δικαίου θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

 Αποφύγετε οποιεσδήποτε αξιώσεις κατά της περιουσίας

Υπάρχουν πολλές διάσημες αξιώσεις κατά κτημάτων που εμφανίζονται στις ειδήσεις, αλλά αυτό συμβαίνει και σε απλούς ανθρώπους. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνθήκες υπό τις οποίες υπάρχουν αξιώσεις κατά της περιουσίας. Για παράδειγμα, δεν είναι ασυνήθιστο κάποιος να ισχυρίζεται ότι πρέπει να αναφέρεται στο κτήμα ενώ δεν είναι. Ή, μπορεί κάποιος από τους δικαιούχους να ισχυρίζεται ότι η περιουσία δεν κατανέμεται δίκαια σύμφωνα με τη διαθήκη του θανόντος. Εάν ο αποθανών έχει ανεξόφλητα χρέη, αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αξίωση κατά της περιουσίας. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν ή να μετριαστούν με την πρόσληψη ενός κληρονόμου δικηγόρου. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό αφαιρεί κάθε αίσθηση ότι μεμονωμένα μέλη της οικογένειας μπορούν να κερδίσουν άδικα στη διαδικασία σχεδιασμού της περιουσίας.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours