Πότε πρέπει να προσλάβετε λογιστή;

Estimated read time 1 min read

Αν έχετε κάνει τα δικά σας βιβλία, πώς ξέρετε πότε είναι ώρα να φέρετε βοήθεια; Μερικές φορές, απλά ξέρεις. Μπορείτε να πείτε ότι είστε πολύ απασχολημένοι ή ότι απλά δεν το έχετε τα λογιστικά  για να διαχειριστείτε την αυξανόμενη πολυπλοκότητα της αναπτυσσόμενης επιχείρησής σας.

Εάν αισθάνεστε ότι ξοδεύετε πολύ χρόνο δουλεύοντας στην επιχείρησή σας και δεν έχετε χρόνο  αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι θα επωφεληθείτε από τη συνεργασία με έναν λογιστή.

Κατασκευασμένο για ιδιοκτήτες

Λογιστές εναντίον Λογιστών εναντίον CPA

Προτού μπορέσετε να ξεκινήσετε να αναζητάτε έναν λογιστή ή λογιστή μικρής επιχείρησης για να σας βοηθήσει, πρέπει να ξέρετε τι είδους βοήθεια χρειάζεστε. Μπορείτε να αναρωτηθείτε:

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της τήρησης βιβλίων και της λογιστικής; Χρειάζομαι ορκωτό λογιστή (CPA); Με τι είδους δουλειά χρειάζομαι πραγματικά βοήθεια;

Η σύντομη απάντηση είναι: Εξαρτάται. Οι επιχειρήσεις έχουν διαφορετικές ανάγκες. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή κάθε ρόλου.

ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Σκεφτείτε την τήρηση βιβλίων ως το σημείο εκκίνησης. Οι λογιστές λαμβάνουν τις καθημερινές σας συναλλαγές και τις καταγράφουν. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει καταγραφή εσόδων και εξόδων, παρακολούθηση πληρωτέων και εισπρακτέων λογαριασμών, συμφωνία των βιβλίων σας με τραπεζικά αρχεία και παρακολούθηση συνδεδεμένων ροών τραπεζών. Αν ψάχνετε τοπικά θα πρέπει να προσθέσετε στην αναζήτηση και την περιοχή, όπως λογιστικό γραφείο καλλιθέα.

Μικρές Επιχειρήσεις

Η λογιστική συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο λογιστής. Ένας λογιστής μικρής επιχείρησης μπορεί να λάβει τις οικονομικές πληροφορίες που καταγράφονται από έναν λογιστή και να τις χρησιμοποιήσει για να αναλύσει την υγεία της επιχείρησης, να συντάξει οικονομικές καταστάσεις και να καταθέσει τους φόρους σας (αν και δεν φορολογούν όλοι οι λογιστές). Η λογιστική είναι μια πιο αναλυτική διαδικασία που μετατρέπει το αποτέλεσμα της τήρησης λογιστικών βιβλίων σε χρήσιμες πληροφορίες για τη μικρή επιχείρησή σας.

Διαβάστε:  Κέρκυρα και Ιδιωτικές Μετακινήσεις

CPΑ

Λοιπόν, τι γίνεται με τους CPA; Οι ορκωτοί λογιστές είναι λογιστές που έχουν ειδική κατάρτιση και εκπαίδευση και έχουν περάσει αυστηρές εξετάσεις για επιχειρηματικές και λογιστικές έννοιες και κανονισμούς. Ορισμένες λογιστικές εργασίες μπορούν να εκτελεστούν μόνο από CPA (όπως ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων και η υποβολή στην SEC). Η πρόσληψη ενός CPA όταν δεν είναι απαραίτητη η πιστοποίηση μπορεί να είναι πιο ακριβή.

Χρειάζεστε λογιστή;

Εάν ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης αισθάνεται ότι δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί όταν πρόκειται για τήρηση βιβλίων, θα έλεγα να ξεκινήσω βρίσκοντας έναν λογιστή που μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες τήρησης βιβλίων. Η τήρηση βιβλίων πρέπει να είναι πρώτη. Ακόμη και με τον καλύτερο λογιστή στον κόσμο, εάν η τήρηση βιβλίων δεν είναι τρέχουσα ή σωστή, δεν θα υπάρχει τίποτα για να συνεργαστεί ο λογιστής. Η τήρηση βιβλίων είναι το θεμέλιο».

Με τον κίνδυνο να χάσετε το μέτρο, πρέπει να σταματήσουμε και να αναφέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη αλληλοεπικάλυψη μεταξύ αυτών των δύο διαδικασιών, τουλάχιστον όσον αφορά τους επαγγελματίες που τις κάνουν. Πολλοί λογιστές προσφέρουν επίσης τήρηση βιβλίων. Ωστόσο, εάν το μόνο που χρειάζεστε είναι τήρηση βιβλίων, μπορεί να είναι άσκοπα δαπανηρό να προσλάβετε έναν λογιστή.

Επιπλέον, πολλοί επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τον τίτλο λογιστής υπερβαίνουν τις παραδοσιακές λογιστικές υπηρεσίες για να προσφέρουν υπηρεσίες ανάλυσης και συμβουλευτικής. Κοιτάξτε πέρα από τον τίτλο και μάθετε τι προσφέρει πραγματικά ένας λογιστής. Πριν προχωρήσετε ψάξτε με έμφαση στη λεπτομέρεια για λογιστικό γραφείο Αθήνα.

Ορισμένοι λογιστές συνεργάζονται επίσης με έναν λογιστή για να προσφέρουν μια δέσμη υπηρεσιών σε ένα μέρος. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ταχυδακτυλουργίες πολλαπλών δεσμεύσεων. Είναι επίσης σημαντικό να βρείτε έναν λογιστή ή έναν λογιστή που χρησιμοποιεί λογιστικό λογισμικό το οποίο μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε άνετα. Εάν το λογιστικό λογισμικό σας είναι πολύ περίπλοκο για εσάς ή την ομάδα σας για να κάνετε μικρές εργασίες εξοικονόμησης χρόνου, όπως η εισαγωγή δαπανών ή η δημιουργία τιμολογίων, τότε ενδέχεται να μην εργάζεστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Διαβάστε:  Ταξίδι στην Κέρκυρα: Ένας οδηγός για 4 ημέρες

Ειδικοί εναντίον Γενικών

Θα πρέπει να αναζητήσετε έναν λογιστή που ειδικεύεται στον κλάδο σας ή μπορεί οποιοσδήποτε λογιστής να σας προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζεστε;

Οι αρχές της λογιστικής είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιες σε όλους τους κλάδους, επομένως οποιοσδήποτε εξειδικευμένος λογιστής μπορεί να σας βοηθήσει πολύ στην επιχείρησή σας. Αλλά ένας ειδικός μπορεί να προσφέρει μοναδικές γνώσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν βρίσκεστε σε έναν σύνθετο ή γρήγορα μεταβαλλόμενο κλάδο.

Για παράδειγμα, οι δικηγόροι αντιμετωπίζουν διαφορετικούς κανονισμούς από άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες, επομένως ένας λογιστής που ειδικεύεται στις νομικές πρακτικές θα ήταν ιδανικός. Εάν η επιχείρησή σας ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, ένας ειδικός θα μπορεί να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στα περίπλοκα ζητήματα φόρου επί των πωλήσεων και να προτείνει εφαρμογές και εργαλεία για να κάνετε την επιχείρησή σας να λειτουργεί πιο ομαλά.

Ένας ειδικός μπορεί να είναι πιο ακριβός από έναν γενικό λογιστή, αλλά μπορεί να αξίζει την επένδυση όταν χρειάζεστε την τεχνογνωσία. Σκεφτείτε το σαν ένα ταξίδι στο γιατρό. Ο οικογενειακός σας γιατρός μπορεί να σας βοηθήσει με τα περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε, αλλά όταν χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση ή γνώμη ειδικού για ένα συγκεκριμένο θέμα υγείας, θα θέλετε να δείτε έναν ειδικό.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours