Πώς γίνεται η αρθροσκόπηση του γόνατος

Πώς γίνεται η αρθροσκόπηση του γόνατος;

author
0 minutes, 0 seconds Read

Η αρθροσκόπηση του γόνατος αποτελεί μια ελάχιστη επεμβατική μέθοδο, η οποία εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και πολλές δεκαετίες τόσο για τη διάγνωση πολλών παθήσεων του γόνατος όσο και για την ταυτόχρονη χειρουργική αντιμετώπισή τους.

Πώς γίνεται η αρθροσκόπηση του γόνατος;

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης εισάγεται στην άρθρωση μία κάμερα (αρθροσκόπιο) μέσω μιας μικρής τομής του δέρματος λίγων χιλιοστών. Με τη βοήθεια της κάμερας προβάλλονται έγχρωμα σε οθόνη μεγενθυσμένες οι εσωτερικές δομές της άρθρωσης. Με το παραπάνω τρόπο μπορεί ο ορθοπαιδικός να ελέγξει μέσα σε λίγα λεπτά τα ανατομικά στοιχεία του γόνατος και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει πιθανές τους βλάβες με μεγάλη χειρουργική ακρίβεια.

Πλέον, η αρθροσκόπηση του γόνατος αποτελεί μια επέμβαση ρουτίνας,  με την οποία αντιμετωπίζονται με επιτυχία, αναίμακτα και σε ελάχιστο χρόνο οι περισσότερες ενδαρθρικές παθήσεις του γόνατος. Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί συνήθως 30 – 60 λεπτά.

Ο τύπος της αναισθησίας (γενική ή επισκληρίδιος αναισθησία) εξαρτάται από το είδος της επέμβασης καθώς και τη γενικότερη κατάσταση του ασθενούς. Στο τέλος της επέμβασης εγχύονται στην άρθρωση τοπικά αναισθητικά. Με αυτόν το τρόπο ο μετεγχειρητικός πόνος ελαχιστοποιείται. Ο ασθενής συνήθως δε χρειάζεται να παραμείνει  στο νοσοκομείο και μπορεί μετά από λίγες ώρες να επιστρέψει στο σπίτι του. Ανάλογα με το είδος του χειρουργείου συνίσταται και η ενδεδειγμένη μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Αναλυτικά μας εξηγεί ο Ορθοπαιδικός Σταθέλλης.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *