Τα Μαγευτικά Χωριά της Σαντορίνης: Εξερευνώντας το Εμπορείο, την Φοινικιά και τον Πύργο

Estimated read time 1 min read

Η Σαντορίνη, αναμφίβολα ένα από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι φωτογραφίες της εντυπωσιακής Καλντέρας, των κατάλευκων σπιτιών που φαίνονται να κρέμονται από τον γκρεμό, των γαϊδουριών που περιπλανιούνται στα καλντερίμια και των μαγευτικών μεσογειακών ηλιοβασιλεμάτων ταξιδεύουν παντού, κάνοντάς την ξεχωριστή και διαφορετική από τα άλλα Κυκλαδονήσια.

Εμπορείο

Το Εμπορείο, γνωστό και ως «Νημπορειό», είναι το μεγαλύτερο χωριό της Σαντορίνης με πληθυσμό 1.773 κατοίκων. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, μόλις 12 χιλιόμετρα από τα Φηρά, στους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία. Αυτός ο παραδοσιακός οικισμός ήταν ένα από τα καστέλια του νησιού κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους, καθώς τα σπίτια χτίζονταν το ένα δίπλα στο άλλο για να προστατεύονται οι κάτοικοι από τις πειρατικές επιδρομές.

Μια βόλτα στα ασβεστωμένα καλντερίμια του Εμπορείου, διακοσμημένα με πολύχρωμες μπουκαμβίλιες, θα σας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Πύργο του Γουλά και το Καστέλι, καθώς και τις όμορφες εκκλησίες του χωριού. Αυτό το μικρό χωριό προσφέρει στους επισκέπτες μια γεύση από τη Σαντορίνη πριν από την τουριστική ανάπτυξη.

Πριν φύγετε από το Εμπορείο, ανεβείτε στον λόφο του Γαβρίλου για να δείτε τους οκτώ παραδοσιακούς ανεμόμυλους του 19ου αιώνα και τα βυζαντινά ερείπια που υπάρχουν εκεί. Αυτή η επίσκεψη θα ολοκληρώσει την εμπειρία σας, προσφέροντας μοναδική θέα και μια αίσθηση της ιστορίας και της παράδοσης του νησιού.

Φοινικιά

Η Φοινικιά είναι ένα μικρό, αλλά εξαιρετικά διατηρημένο παραδοσιακό χωριό της Σαντορίνης, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Οία. Την εποχή που η Οία βρισκόταν σε άνθηση χάρη στη ναυτιλία, στη Φοινικιά κατοικούσαν οι αγρότες που εργάζονταν στα χωράφια και τους αμπελώνες της περιοχής. Αυτό το γραφικό χωριό αποτελεί μια όμορφη και ήσυχη εναλλακτική για τη διαμονή σας αν επισκέπτεστε την Οία, προσφέροντας ηρεμία και αυθεντική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα. Σημειώστε ότι μπορείτε να επισκεφτείτε όλα τα χωριά του νησιού με άνεση και ασφάλεια επιλέγοντας τις υπηρεσίες Private transfer tours Santorini.

Διαβάστε:  Πώς να Γίνετε Προσωπικός Οδηγός σε 7 Βήματα (με μισθό)

Πύργος

Ο Πύργος Καλλίστης, γνωστός απλά ως Πύργος και παλαιότερα ως Καινουργιομπούργο, είναι το ψηλότερο χωριό της Σαντορίνης και βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Φηρών, φιλοξενώντας 732 κατοίκους. Ήταν ένα από τα πέντε καστέλια του νησιού και υπήρξε έδρα του δήμου Καλλίστης από το 1835 έως το 1914, οπότε και μετατράπηκε σε κοινότητα Πύργου μέχρι το 1997, όταν εντάχθηκε στο δήμο Θήρας στο πλαίσιο της συνένωσης Καποδίστρια.

Επισκεπτόμενοι τον Πύργο, μπορείτε να περιηγηθείτε στο Καστέλι και να θαυμάσετε τις εκκλησίες της Αγίας Θεοδοσίας, του Θεοτοκακίου, του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Ελευθερίου. Ιδιαίτερη αξία έχει η επίσκεψη στον Πύργο κατά την περίοδο του Πάσχα, όπου θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε την περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή. Τη νύχτα αυτή, ολόκληρο το χωριό φωτίζεται με φωτιές από τενεκεδένια λυχνάρια, δημιουργώντας μια μαγευτική εικόνα, με τον οικισμό να μοιάζει σαν φλεγόμενη βάτος.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours