Αποφράξεις Σωλήνων: Ανακαλύπτοντας τις Αιτίες και Επιλύοντας τα Προβλήματα Αποχέτευσης

Estimated read time 1 min read

Οι φραγμένες αποχετεύσεις είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Οι αποφράξεις μπορεί να εμφανιστούν όταν δεν το περιμένετε, γι’ αυτό αξίζει να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε μια τέτοια περίπτωση. Αν δεν αντιμετωπιστούν, οι αποφράξεις μπορεί να προκαλέσουν διαρροή νερού από τις αποχετεύσεις σας, προκαλώντας ενδεχομένως ζημιά στο σπίτι – μερικές φορές και μόνιμη. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια την οποία μπορείτε να βρείτε μέσα από υπηρεσίες αποφράξεις Αθήνα. Οι σοβαρές αποφράξεις μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε σπασμένους σωλήνες, οι οποίοι μπορεί να απαιτούν ακόμη πιο δαπανηρές επισκευές. Ακολουθεί μια παρουσίαση του τρόπου εντοπισμού των προβλημάτων αποχέτευσης και των πρωταρχικών επιλογών που έχετε στη διάθεσή σας για την απομάκρυνση των φραγμένων αποχετεύσεων.

Σημάδια Βουλωμένης Αποχέτευσης

Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού παρακάμπτουν τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια, μη συνδέοντάς τα με ένα μεγαλύτερο πρόβλημα ή κίνδυνο. Όσο περισσότερο χρόνο οι φραγμένες αποχετεύσεις παραμένουν χωρίς επισκευή, τόσο πιο ισχυρές και ανθυγιεινές γίνονται. Ο εντοπισμός των σημείων μιας φραγμένης αποχέτευσης μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερο, χωρίς προβλήματα καθαρισμό.

Ακολουθούν τα πιο συνηθισμένα σημάδια απόφραξης των αποχετεύσεών σας:

Οσμή
Οι αποφράξεις της αποχέτευσης και το στάσιμο νερό δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Καθώς μια απόφραξη σαπίζει, θα απελευθερώσει μια άσχημη οσμή που πιθανώς θα παρατηρήσετε πριν από οποιαδήποτε οπτική ένδειξη.

Υπερχείλιση
Το νερό που σπρώχνει προς τα πάνω από την αποχέτευσή σας αποτελεί πρόβλημα. Ακόμη και αν αργεί να δημιουργηθεί και απομακρύνεται σχετικά σύντομα, η κατάσταση αυτή μόνο θα επιδεινώνεται με τον καιρό.

Διαβάστε:  Πότε πρέπει να προσλάβετε λογιστή;

Αιτίες Φραγμένων Αποχετεύσεων

Διαφορετικές αποφράξεις απαιτούν διαφορετικά εργαλεία και τεχνικές καθαρισμού. Αν και δεν είναι πάντα εύκολο να εκτιμηθεί ο τρόπος επιδιόρθωσης, η κατανόηση του τι σταματά τη ροή του νερού είναι σημαντικός παράγοντας για μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση.

Ρίζες δέντρων
Οι μικροσκοπικές ρωγμές στους υπόγειους σωλήνες προσελκύουν στο εσωτερικό τους ρίζες που είναι λεπτές σαν τρίχες. Καθώς οι ρίζες αναπτύσσονται, μπορούν να μπλοκάρουν εντελώς τις γραμμές αποχέτευσης, προκαλώντας βλάβες στους σωλήνες καθώς και προβλήματα υγείας. Θα χρειαστείτε έναν υδραυλικό για να αφαιρέσει τις ρίζες και να επισκευάσει τα σπασμένα τμήματα του σωλήνα με ειδικό εξοπλισμό. Αναζητήστε υπηρεσίες αποφράξεις Κερατσίνι, αν ζείτε στο Κερατσίνι (οι τοπικές αναζητήσεις στο google είναι πάντα οι πιο αποτελεσματικές).

Μαγειρικό λάδι
Είναι σύνηθες για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού να πετούν μαγειρικό λάδι, λίπη και γράσα στην αποχέτευση. Δυστυχώς, τα λίπη και τα έλαια συσσωρεύονται και πήζουν, κολλώντας στην επένδυση του σωλήνα και προκαλώντας την εμπλοκή άλλων τροφίμων και απορριμμάτων σε ένα γλοιώδες χάος.

Τρόποι για να καθαρίσετε την απόφραξη

Μόλις έχετε μια καλή ιδέα για το τι προκαλεί την απόφραξη της αποχέτευσης, μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε μέτρα για να την καθαρίσετε μόνοι σας ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία, εξειδικευμένο υδραυλικό. Ακολουθούν μερικοί εύκολοι τρόποι για να ξεκινήσετε, καθώς και μερικά πρακτικά μέτρα:

ΒΡΑΖΟΝΤΑΣ ΝΕΡΟ
Για μια γρήγορη και εύκολη λύση για τις φραγμένες αποχετεύσεις σας, δοκιμάστε να ρίξετε μια κατσαρόλα με βραστό νερό στην αποχέτευση. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό είναι αρκετό για να χαλαρώσει ή να διαλύσει την απόφραξη χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε πιο δραστικά μέτρα. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο μόνο σε μεταλλικούς ή κεραμικούς σωλήνες, καθώς η θερμότητα μπορεί να χαλαρώσει τις ενώσεις στους σωλήνες PVC. Για σωλήνες από PVC, χρησιμοποιήστε αντ’ αυτού ζεστό, όχι βραστό, νερό βρύσης. Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι αποτελεσματική για τη συσσώρευση λίπους ή φαγητού, αλλά είναι απίθανο να λειτουργήσει για στερεές αποφράξεις.

Διαβάστε:  Από το Αεροδρόμιο της Αθήνας στην Επίδαυρο σε Χρόνο και Άνεση Ρεκόρ

DIY ΦΥΣΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ
Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα DIY καθαριστικό αποχέτευσης χρησιμοποιώντας σόδα διττανθρακικού οξέος (μαγειρική σόδα) και λευκό ξύδι. Απλώς ρίξτε το διττανθρακικό στην αποχέτευση και στη συνέχεια το ξύδι. Καλύψτε την αποχέτευση για να μην αφήσετε το μείγμα να βγει με φυσαλίδες από το σωλήνα. Η χημική αντίδραση μεταξύ διττανθρακικού και ξιδιού παράγει οξυγόνο, το οποίο καθαρίζει το εσωτερικό των σωλήνων. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές για να απαλλαγείτε εντελώς από την απόφραξη. Μόλις το μείγμα διαπεράσει την απόφραξη, ξεπλύνετε τους σωλήνες σας με ζεστό νερό για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours