Αντιμετωπίζετε Πρόβλημα Αποφράξεων; Μην ανησυχείτε!

Estimated read time 1 min read

Όλα τα υδραυλικά συστήματα παρουσιάζουν αποφράξεις – δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε. Θα σας δείξουμε πώς να καθαρίσετε επίμονα βουλώματα σε νεροχύτη και μπανιέρα.

Αυτές οι αποδεδειγμένες τεχνικές θα απομακρύνουν σχεδόν κάθε απόφραξη. Αν δεν μπορείτε να αποφράξετε ωστόσο ένα βούλωμα μετά από μερικές προσπάθειες, παραδεχθείτε την ήττα σας και αναθέστε τη δουλειά σε μια υπηρεσία καθαρισμού αποχετεύσεων ή σε έναν έμπειρο υδραυλικό. Η άσκηση υπερβολικής δύναμης μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά σε έναν σωλήνα ή ένα εξάρτημα.

Τούτου λεχθέντος, τα εξειδικευμένα υδραυλικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των βουλωμάτων είναι προσιτά και διατίθενται σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού ή οικιακό κέντρο- μπορείτε ακόμη και να νοικιάσετε μερικά.

Πώς να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια βεντούζα

Η προσπάθεια να πιέσετε άτσαλα την απόφραξη της τουαλέτας με βεντούζα μπορεί συχνά να επιδεινώσει το πρόβλημα. Αντ’ αυτού, στεγανοποιήστε πρώτα προσεκτικά την περιοχή και πιέστε αργά προς τα κάτω το έμβολο πριν το τραβήξετε απότομα προς τα πίσω. Η αναρρόφηση μπορεί να τραβήξει το βουλωμένο νερό προς τη λεκάνη, σπάζοντας το μπλοκάρισμα και επιτρέποντας στη βαρύτητα να αναλάβει τα υπόλοιπα.

Για επίμονα βουλώματα, ένα έμβολο μπορεί να μην κάνει το κόλπο. Αντ’ αυτού, ένα εργαλείο που ονομάζεται closet auger προσαρμόζεται στο εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας και επιτρέπει στον χρήστη να περάσει ένα καλώδιο μέσα από την τουαλέτα χωρίς να γρατζουνίσει την επίστρωση. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να σπάσουν τα βουλώματα ή να αγκιστρώσουν το βούλωμα και να το τραβήξουν μέσα από τη λεκάνη. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που και με το πιο εξιδεικευμένο εργαλείο, η ζημιά παραμένει. Σε αυτές τις περιπτώσεις σας συμβουλεύουμε να αναζητήσετε υπηρεσίες όπως είναι οι αποφράξεις Αθήνα.

Διαβάστε:  Λουλούδια για τον Άγιο Βαλεντίνο

Πώς να ξεβουλώσετε ένα σωλήνα αποστράγγισης

Οι νεροχύτες, οι τουαλέτες και οι ντουζιέρες καταλήγουν σε μεγαλύτερους σωλήνες αποχέτευσης και αυτοί οι σωλήνες μερικές φορές βουλώνουν επίσης. Ωστόσο, ο κώδικας υπαγορεύει ότι σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης πρέπει να τοποθετείται ένα εξάρτημα καθαρισμού. Απλώς αφαιρέστε το καπάκι με μια πένσα ή ένα κλειδί και χρησιμοποιήστε αυτή την πρόσβαση για τον καθαρισμό της απόφραξης.

Ένας τρόπος για να ξεβουλώσετε έναν σωλήνα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μεγαλύτερο συρμάτινο φίδι. Αυτά τα φίδια είναι πιο ισχυρά, μακρύτερα και συχνά διαθέτουν πιο επιθετικές άκρες για το σπάσιμο της απόφραξης ή το αγκίστρωμά της για αφαίρεση. Απλώς προωθήστε το συρμάτινο φίδι μέσα στην αποχέτευση και συνεχίστε να το προωθείτε μέχρι να καθαρίσει η απόφραξη. Μια σημαντική συμβουλή όμως: Εάν είναι δυνατόν, τρέξτε νερό μέσα από τους σωλήνες ενώ περνάτε το φίδι από την αποχέτευση. Αυτό θα επιτρέψει στην πρόσφατα αποκολλημένη συσσώρευση να κινηθεί μέσω του συστήματος και όχι να εγκατασταθεί ξανά στη θέση της. Αν ούτε το φίδι αποστράγγισης δεν δουλέψει, τότε αφήστε την δουλειά για τους επαγγελματίες, γκουγκλάροντας υπηρεσίες όπως είναι οι αποφράξεις Καλλιθέα.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours