Τι σημαίνει η κατάσταση εστίασης στο iPhone

Estimated read time 1 min read

Οι ειδοποιήσεις στο iPhone έχουν λάβει πολλή αγάπη τόσο στο iOS 15 όσο και στο iOS 16. Έχετε νέες δυνατότητες όπως η σύνοψη ειδοποιήσεων, οι λειτουργίες εστίασης και η κατάσταση εστίασης. Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει η κατάσταση εστίασης στο iPhone και πώς να το απενεργοποιήσετε, θα βρείτε την απάντηση σε αυτήν την ανάρτηση. Ας αρχίσουμε.

Τι σημαίνει η κατάσταση εστίασης στο iPhone

Θέλετε να ενημερώσετε τις επαφές σας ότι οι ειδοποιήσεις του iPhone σας έχουν απενεργοποιηθεί; Πείτε γεια στη λειτουργία κατάστασης εστίασης. Βασικά, η κατάσταση εστίασης είναι μια δυνατότητα που υπάρχει στη ρύθμιση Εστίαση και η δουλειά της είναι να ενημερώνει τους άλλους ότι δεν θα ειδοποιηθείτε για νέες ειδοποιήσεις επειδή μία από τις λειτουργίες εστίασης είναι ενεργή στο iPhone σας. Η κατάσταση εστίασης είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για όλες τις υπάρχουσες λειτουργίες εστίασης καθώς και για τυχόν νέες που δημιουργείτε.

Οι λειτουργίες εστίασης, για τους μη μυημένους, είναι ένα διαφορετικό σύνολο προφίλ ειδοποιήσεων που σας επιτρέπουν να θέσετε σε σίγαση τις ειδοποιήσεις, τις ειδοποιήσεις και τις κλήσεις στο iPhone και το iPad σας. Μην ενοχλείτε, Εργασία, Γυμναστική, Ύπνος και Διαλογισμός, είναι μερικές προκατασκευασμένες λειτουργίες εστίασης. Κάθε προφίλ μπορεί να προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας επιτρέποντας σε συγκεκριμένα άτομα ή εφαρμογές να στέλνουν ειδοποιήσεις.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να ρυθμίζετε προφίλ εστίασης στο iPhone. Σημείωση: Η απενεργοποίηση μιας εστίασης θα σταματήσει την κοινή χρήση της κατάστασης εστίασης για αυτήν τη λειτουργία. Αλλά η απενεργοποίηση της κατάστασης εστίασης δεν θα απενεργοποιήσει τη λειτουργία εστίασης. Δείτε αν λειτουργούν όλα σωστά, σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστείτε επισκευή κινητού. Τα μεταχειρισμένα iphone χρίζουν προσοχής καθώς πρέπει να υπάρχει και εγγύηση από την εταιρεία που σας το πουλάει.

Διαβάστε:  Διαδικασία ανάκτησης δεδομένων από σκληρό δίσκο

Τι συμβαίνει με την κοινή χρήση της κατάστασης εστίασης Όταν ενεργοποιείτε μια εστίαση της οποίας η κατάσταση εστίασης είναι ενεργοποιημένη, οι επαφές σας θα βλέπουν ένα banner που θα λέει “έχει σίγαση ειδοποιήσεων” σε υποστηριζόμενες εφαρμογές συνομιλίας όπως το iMessage. Αυτό βοηθά στην ενημέρωση των κοντινών σας ατόμων ότι οι ειδοποιήσεις τίθενται σε σίγαση από την πλευρά σας, επομένως μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να απαντήσετε όταν επιχειρήσουν να σας στείλουν μήνυμα.

Ωστόσο, εάν κάποιος χρειαστεί να επικοινωνήσει μαζί σας αμέσως, μπορεί να χρησιμοποιήσει την επιλογή Ειδοποίηση ούτως ή άλλως. Ειδοποίηση κατάστασης εστίασης iOS 15 σε σίγαση Όταν μοιράζεστε την κατάσταση εστίασης, οι άλλοι δεν θα γνωρίζουν ποια λειτουργία εστίασης είναι ενεργή στο iPhone σας, καθώς το όνομα της εστίασης δεν εμφανίζεται. Σημείωση: Επί του παρόντος, το banner “έχει σίγαση των ειδοποιήσεων” εμφανίζεται μόνο στο iMessage.

Στο μέλλον, άλλες εφαρμογές ενδέχεται να μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν αυτήν τη λειτουργία. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε τεχνικά προβλήματα αναζητήστε επισκευή iphone.

Πώς να σταματήσετε την κοινή χρήση της κατάστασης εστίασης

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Κατάσταση εστίασης με τέσσερις τρόπους.

1. Απενεργοποιήστε την Κοινή χρήση κατάστασης εστίασης για όλα τα προφίλ εστίασης (iOS 16)

Στο iOS 16, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Focus status για όλα τα προφίλ εστίασης με ένα κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Μεταβείτε στο Focus και στη συνέχεια στο Focus status.

3. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην Κατάσταση κοινής εστίασης.

2. Απενεργοποιήστε την Κοινή χρήση κατάστασης εστίασης για μεμονωμένα προφίλ εστίασης (iOS 16)

Εάν θέλετε να διακόψετε την κοινή χρήση της κατάστασης εστίασης για οποιοδήποτε συγκεκριμένο προφίλ εστίασης στο iOS 16, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εστίαση > Κατάσταση εστίασης. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο προφίλ που δεν πρέπει να μοιράζεται την κατάσταση εστίασης. Σημείωση: Η απενεργοποίηση της κατάστασης εστίασης σε μία λειτουργία εστίασης δεν θα την απενεργοποιήσει για άλλες λειτουργίες.

Διαβάστε:  SEO για Eshop με χονδρική - Τι να προσέξω

3. Απενεργοποιήστε την Κοινή χρήση κατάστασης εστίασης για μεμονωμένα προφίλ εστίασης (iOS 15)

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στο Focus και ανοίξτε τη λειτουργία εστίασης της οποίας την κατάσταση εστίασης θέλετε να απενεργοποιήσετε. Λειτουργία DND iOS 15 κάτω από την εστίαση

3. Πατήστε στο Focus status. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην κατάσταση Κοινή χρήση εστίασης. ενεργοποιήστε την κατάσταση εστίασης κοινής χρήσης στο iOS 15

4. Απενεργοποιήστε την Κοινή χρήση κατάστασης εστίασης για συγκεκριμένες επαφές (iOS 16, iOS 15)

Εάν δεν θέλετε να μοιραστείτε την κατάσταση της εστίασής σας με κάποια συγκεκριμένη επαφή, μπορείτε εύκολα να την απενεργοποιήσετε στην εφαρμογή Μηνύματα όπως φαίνεται παρακάτω:

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Μηνύματα και ανοίξτε το νήμα συνομιλίας με την επαφή για την οποία θέλετε να απενεργοποιήσετε την κατάσταση εστίασης.

2. Πατήστε στο όνομα της επαφής στο επάνω μέρος. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην κατάσταση Κοινή χρήση εστίασης.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours